Nuffnang ads

Monday, 28 November 2016

Hotel yang murah dan selesa di Pulau Pinang, Malaysia

Hai semua!

Minggu lalu saya baru sahaja balik dari holiday di Pulau Pinang. Cuti-cuti Malaysia lah katakan. Saya sangat happy sebab akhirnya dapat juga saya menjejakkan kaki ke tempat yang memang saya teringin nak pergi sejak dari kecil lagi. That’s the power of dream. Bila kita berangan-angan nak kan sesuatu, kita pasti akan dapat. Cuma tinggal usaha dan doa saja…hehe…

So, start dari entri ini, saya akan update pengalaman sepanjang berada di Pulau Pinang seperti tips dan tempat-tempat menarik untuk tatapan anda semua…yihaaa!

Berbalik kepada tajuk di atas, saya tinggal di dua tempat sepanjang bercuti di Pulau Pinang selama 4 hari 3 malam. Hari pertama saya stay di Ink Hotel.

Inilah dia Ink Hotel Pulau Pinang. Konsep luar hotel ini nampak unik dan style. Smart!

Di bawah ialah info tentang hotel ini

Alamat:
43, Jalan Siam, 10400 George Town, Pulau Pinang, Malaysia

Harga bilik:
Kami booking bilik Superior Double secara online. Harga untuk 1 malam ialah RM100. Harga mungkin berubah mengikut musim.

Kaunter dan ruangan lobi pun boleh tahan. Cantik dan kemas

You better study this map sebab ianya amat berguna nanti apabila kamu explore Pulau Pinang

Selesai saja check in, kami pun masuk ke dalam bilik. By the way, hotel ini menyediakan kemudahan wifi yang laju di setiap tingkat. So, siapa yang perlukan wifi terutamanya blogger macam saya ni, this is the right place for you


Katil yang luas dan selesa. Empuk benar. Baring saja di katil terus rasa nak tidur. Tapi, bila teringat yang saya datang ke sini bukan nak tidur. So, saya bingkas bangun kembali…huhu

Antara kemudahan dalam bilik:



Dalam bilik ni tak ada almari. Cuma ada ini saja. Ala-ala almari tapi terbuka



Shower dalam bilik mandi memang terbaik. Hampir setengah jam jugalah saya mandi sebab best sangat curahan airnya


Di luar lobi pun ada juga simple decoration seperti ini. Saya perasan yang kebanyakan premis di sini meletakkan basikal tua sebagai deco mereka. Well, Welcome to Penang.

Hotel ini sangat strategik sebab dekat dengan kawasan tempat makan as known as street food. Jalan-jalan di sekitar hotel pun boleh jumpa Char Koay Teow yang famous. Selain itu, hotel ini juga dekat dengan shopping complex seperti Penang Times Square dan 1st Avenue Mall.

Saya sangat syorkan hotel ni kepada kamu yang first time datang ke sini sebab harga agak murah, selesa, bersih, selamat dan strategik.

Sila rujuk peta di bawah untuk lebih detail tentang lokasi hotel ini


Jumpa di entri yang akan datang!


Terima kasih kerana membaca

Sunday, 27 November 2016

Kebaikan Minyak Herba Asmak yang mujarab

Hai semua!

Hari tu ada fenomena bulan penuh pada 14 November 2016. So, saya sangat excited sebab inilah peluang untuk saya ambil gambar bulan yang besar.By the way, im not a professional photographer. Cuma saja-saja nak asah skil dalam bidang ni…hehe…

Kami pilih spot yang paling sesuai iaitu di tepi pantai. Ingatkan kami berdua saja di sana, rupanya banyak juga orang berduyun-duyun turun ke pantai just nak tengok bulan.  Lagi ramai lagi bagus sebab kami rasa agak selamat. Seram juga ya kalau cuma kami berdua saja di tepi pantai yang gelap.

Tepat jam 8.30 malam, bulan berada dalam keadaan full moon. Suasana malam agak terang disebabkan cahaya bulan. Sedang asyik mengambil gambar, di situ juga tangan sibuk memukul nyamuk-nyamuk yang sedang ghairah menghisap darah. Cis, bedebah punya nyamuk. Menyesal saya tak pakai seluar panjang. Disebabkan lens kamera yang saya bawa tak sesuai untuk ambil gambar bulan ditambah lagi dengan nyamuk yang semakin meliar, so kami terpaksa pulang awal ke rumah.

Setibanya sahaja kami di rumah, saya agak terkejut melihat kesan gigitan nyamuk yang sangat banyak terutamanya di bahagian kaki. Fuhhh, ganas rupanya nyamuk di tepi pantai ni ya. Tapi, saya tak risau sebab saya ada Minyak Herba Asmak.

Minyak Herba Asmak ini bukan saja mujarab untuk gigitan serangga malah baik untuk penawar asma pada bayi, semput, batuk, sakit gigi, sakit mata, bengkak, lenguh, tergeliat, terkena api, luka, kembung perut, sembelit dan buasir


 Ini ialah kesan gigitan nyamuk yang saya dapat dari pantai. Pedih sungguh

 Kemudian, saya sapu beberapa titik Minyak Herba Asmak di bahagian yang telah digigit nyamuk. Rasa minyak ni sangat nyaman seperti berangin, sensasi dan sejuk sedikit. Saya rasa sangat selesa. Lagipun, bau minyak urut ini wangi

Keesokan harinya, saya dapat melihat perubahan dengan ketara. Kesan gigitan nyamuk beransur pulih dan tiada lagi bintik-bintik merah yang ketara. Ini cerita real okey? Seriously, sangat mujarab!

Saya telah mencuba dua produk dari Minyak Herba Asma Mujarab Sdn Bhd iaitu:

 Minyak Herba Asmak

 dan Bedak Asmak. Tapi, saya cuma review Minyak Asmak sebab saya sudah nampak kesannya yang memang mujarab


Pelanggan akan dapat kotak tabung kecil apabila membeli Minyak Herba Asmak

CARA GUNA PALING ASAS
Sapu ke bahagian yang sakit. Contohnya, kalau batuk sila urut ke leher dan ke dada, ke tengkuk dan ke belakang.

HARGA
Harga jualan sebotol cuma RM39.00. Jika ada yang jual dengan harga yang rendah ianya bukanlah edaran dari Minyak Herba Asma Mujarab (MHAM). Pastikan beli yang original!

Seperti yang saya katakan tadi, Minyak Herba Asma Mujarab sangat berkesan sebagai penawar asma untuk bayi. So, dibawah ini ialah video tentang Pertanyaan Yang Sering Ditanya Ibu bapa Tentang Penyakit Asma sebagai rujukan untuk mereka yang mempunyai anak yang menghidap asma


Sekiranya berminat nak mencuba atau nak menjadi agen, boleh ke link di bawah atau hubungi terus:

Hotline HQ: 019-9708897
Website rasmi syarikat: http://mham.com.my/

Website Minyak Herba Asmak: http://penawarasma.com.my/


FB Page: